donderdag 6 april 2017

2017 - Al even terugblikken

Het einde van de week nadert. Dit betekent ook dat we nog een beetje hoger en vlugger kunnen gaan.
Op het einde van de skilessen mochten groepen 1 tot en met 4  hun kunsten op de rodelbaan laten zien.

Toen we aan het hotel kwamen, was iedereen benieuwd naar de foto’s van de afgelopen week. Op het grote scherm kon zowat de hele groep zichzelf op de latten bewonderen en de leuke herinneringen boven halen van de vele activiteiten deze week.

Zoals elk jaar werden we in het hotel verwend met heel lekker eten. Deze avond stond zelfs een galadiner op het menu. We hebben Bertha en Richard dan ook in de bloemetjes gezet als bedanking voor de goede zorgen.


Vandaag kreeg iedereen zijn diploma. Dat was het ideale moment om de moni’s te bedanken met een liedje, een gedichtje of een groepsknuffel. Want dankzij het enthousiasme en de grote inzet van dit fantastische team, is iedereen er in geslaagd om een mooi skiparcours af te leggen.Deze week moet natuurlijk afgesloten worden met een fuif. Voor een laatste keer kon iedereen uit de bol gaan. Jullie kunnen ook de laatste kunsten van jullie schatjes op en naast de piste zien.

Hier kunnen jullie enkele verslagjes lezen van jullie kapoenen:

groep 1:
Het einde nadert, dus schrijven we nog een tekstje.
Manten is de beste skiër van de groep.
Julie Lepoitre valt meer van de skilift dan op de skipiste. 
Anneleen had wat schrik, maar nu vlamt ze van de bergen.
Julie Van den Berghe is de zondagsglijder op de skipiste.
Paulien is een echte crack want ze valt nooit op haar bakkes.
Op de piste, tussen het slapen door, gaat Emma er als een haas vandoor.
Cara gaat er als een speer vandoor.
Lisa was een stille kracht in onze groep.
Nathalia was de zebra van onze groep, met haar zwart-witte skikledij;
Maud kan je al van ver horen met haar mooie en luide lach.
Katrijn vergat haar skipas, dat was niet slim;
Yarne was de grootste van de bende en hij had weinig ellende.
Een heel leuke skigroep dus! Jacky was de beste skimonitor die we ons konden wensen!

groep 2: 
Het was een geweldige week met veel vallen en opstaan, lachen en muziek. Het skiën was echt heel leuk. Af en toe hoort daar een pijntje bij. Op de aprés-ski gingen we helemaal los, waardoor onze voeten wel pijn deden van het dansen. Ook de andere activiteiten waren zeer tof, zoals de fakkeltocht, quiz en allerlei spelen tegen de moni's. We zullen het hier heel hard missen. Een vakantie om nooit te vergeten!

groep 3:
Vandaag hebben we de eerste les gehad van Lynn, omdat Koen vroeger weg moest om te gaan  werken. Lynn is ook wel leuk, maar het is heel anders dan bij Koen, tijdens de lessen. Ik vind dat we al heel veel hebben geleerd in zo een korte tijd. we hebben het ook heel leuk gehad in de rodelbaan. (Jade)
We hebben vandaag heel veel plezier gehad. Ik vond het wel spijtig dat Koen weg was, maar Lynn is ook wel leuk. Het leukste vond ik de rodelbaan. (Mathis)
We hebben vandaag kennis gemaakt met de nieuwe monitrice, Lynn. Ze is leuk , maar heeft een andere manier van les geven. We moesten vandaag 'roetjen'. in het begin lukte dat niet zo goed, maar later ging het wel beter. tenslotte was het heel leuk. (Jasper)

groep 4:
Er was eens een groep dat bestond it 12 leerlingen van SGW die totaal niet konden skiën. vanaf dag 1 probeerden ze op hun latten te blijven staan. Dat lukte niet altijd even goed. Ze hielden vol, want na de eerste ontmoeting met de verschillende pistes was het al duidelijk dat het een toffe week ging worden met vooral veel vallen en opstaan. Na zes moeilijke, maar sfeervolle dagen konden ze als één van de beste skiën; Met wat hulp van skimonitor Ingemar, en zeker niet te vergeten, meneer Baert, leerden we stap voor stap skiën. Samen met de hele groep startte een leuke eerste week van de vakantie. En wat we vooral niet vergeten zijn de blauwe plekken.

groep 5:
We hebben een leuke en sfeervolle week achter de rug. Onze Italiaanse moni liet ons al na een uur op een piste skiën. We leerden nog maar net hoe we moesten draaien en remmen. Op de tweede dag nam hij ons direct mee op de skilift, richting een nieuwe piste. er werd wel wat gevallen, maar de pijn ging snel weg door de leuke sfeer in de groep. Op dag 3 gingen we al naar een hoger gelegen piste. We werden steeds beter en beter. de volgende dagen leerden we snel parallel skiën. de monitor was soms moeilijk te begrijpen, maar door de goede manier van demonstreren, werd alles snel duidelijk. Het was een leuke week die niemand zal vergeten.

groep 6:
De week was top, de moni heeft ons veel bijgeleerd.
Ik ben hier gekomen met als doel een blauwe piste te kunnen afgaan, zonder te vallen. Maar nu heb ik een zwarte gedaan. Ik ben heel blij met de moni die we hadden.
Het was echt een topweek om nooit te vergeten, met ambiance en veel plezier.

groep 7:
We hebben veel bijgeleerd deze week. We hebben ons ook heel goed geamuseerd. Deze reis was echt de beste die we ons konden voorstellen!.
Ook al was de sneeuw niet altijd perfect en onze basishouding niet zo afgewerkt, toch zetten we door en vormden we een hechte groep.

groep 8:
Een goede begeleiding, een toffe groep, pistes (die niet altijd goed lagen) maken de skireis helemaal compleet.
We gingen erg snel vooruit. Dag 1 bijna alle pistes gedaan. Dag 2: een val van Davy op de zwarte piste. Dag 3 beginnen zingen. Dag 4 al een paar gekwetsten, enz...
Het was minder fijn dat de dino's verwijderd werden van de piste. De ijsjes zijn verrukkelijk en skiën is zeer opwindend. Echt een leuke reis en een leuke groep.